Sigla TNL

Sigla TNL

vineri, 28 ianuarie 2011

Tineretul Liberal Brailean, la comemorarea victimelor Holocaustului







Tineretul Liberal Brailean a participat, joi, 27 ianuarie, de Ziua Internationala a Holocaustului, la comemorarea  victimelor acestei perioade sumbre din istoria lumii si a Romaniei, alaturi de Comunitatea Evreilor din Braila.

Manifestarea a avut loc in Sinagoga din Braila, situata pe strada Petru Maior, gazda dupa-amiezii fiind presedintele Comunitatii Evreilor din Braila, Domnul David Segal Iancu.

Acesta, in ciuda onorabilei sale varste de 81 de ani, a povestit, cu deosebita vigoare,  tinerilor prezenti, momentele grele traite de evrei in intreaga lume, dar si in Romania, unde se estimeaza ca, in perioada in care Hitler a fost la putere, au murit aproximativ 250.000 de evrei.

"Tin sa va spun, spre suprinderea dumneavoastra, ca, spre deosebire de restul tarii, la Braila, pe toata perioada Holocaustului, nu a murit niciun evreu", a spus incantat domnul David.

Actiunea de comemorare a victimelor holocaustului a fost organizata de Comunitatea Evreilor din Braila, in parteneriat cu Tineretul National Liberal Brailean.

Tinerii prezenti la eveniment merita felicitati cu totii, pentru ca, in ciuda gerului patrunzator, au fost suficient de curiosi sa isi imbogateasca cunostintele despre aceasta perioada istorica.

Adunarea Generala a Organizatiei Natiunilor Unite (ONU) a stabilit, in 2005, pe 27 ianuarie a fiecarui an, Ziua Internationala de Comemorare a Victimelor Holocaustului, data la care sunt comemorati cei sase milioane de evrei si alte victime ale Holocaustului din timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial.

De asemenea, Ziua Holocaustului se comemoreaza in Romania pe data de 9 octombrie.

Articol publicat de Arsene Cosmin Madalin









3 comentarii:

  1. bv...interesanta actiune...pacat k am lipsit:(...la cat mai multe actiuni de genul:)

    RăspundețiȘtergere
  2. si eu as fi vrut sa particip la aceasta actiune din pacate nu am reusit sa ajung:( am aflat ca a fost destul de interesant :)

    RăspundețiȘtergere