Sigla TNL

Sigla TNL

miercuri, 8 decembrie 2010

Tinerii Liberali Braileni au ceva de spus!


Am sa incep prin a-mi exprima bucuria vizavi de aparitia acestui blog, destinat in primul rand tinerilor de orientare liberala si nu numai …
Imi doresc sa fie de bun augur si sa constituie un punct de interes si de comunicare intre noi toti, cei cu idealuri si viziuni tangente. Acesta ar trebui sa fie un loc de intalnire al tinerilor liberali si al tuturor tinerilor care au ceva concret de spus, care militeaza cu adevarat pentru un ideal, pentru un proiect sau un concept, spuneti-i cum doriti….
Dupa aceasta scurta introducere, as dori sa fac referire la intentiile si la scopul pe care le are Organizatia de Tineret a PNL-filiala Braila, folosindu-se inclusiv de puterea de persuasiune pe care ar putea-o avea acest blog.
In opinia mea, este inutil sa mai fac referire la situatia delicata in care ne aflam cu totii, din aproape toate punctele de vedere. Nu intentionez sa dezbat aproape deloc, nici cauzele si nici vinovatii pentru aceasta stare de fapt.
Doresc, alaturi de colegii mei din randurile tineretului liberal brailean, sa incercam crearea si raspandirea unei ALTFEL de atitudini fata de viitorul nostru si fata de mentalitatea care ne-a fost inoculata de-a lungul timpului.
Am sa incerc in primul rand, sa explic de ce am scris cuvantul "altfel" cu majuscule:  pentru simplul motiv ca de data asta trebuie sa fie ALTFEL!  
Suntem satui de aceleasi minciuni, aceleasi promisiuni, aceleasi fete care de 20 de ani ne-au condus spre ...ce? Spre tot ceea ce vedeti si simtiti astazi pe propria voastra piele.
De data asta nu mai merge! De data asta e prea de tot!
Nu e mai putin adevarat ca lucrurile astea se intampla pe fondul lipsei noastre de reactie, de reactivitate vizavi de toate abuzurile, hotiile, actele de coruptie si degradare, trecute prin fata ochilor nostri de atata amar de vreme.
Sigur, tendinta noastra este sa remarcam imediat, faptul ca suntem prea "mici", sa putem schimba ceva in directia asta si unii chiar au argumente sa sustina aceasta teorie, dar noi tinerii liberali avem o alta pozitie. De data asta trebuie sa fie ALTFEL !
Cel putin la nivelul acestui oras, in care ne ducem cu totii traiul si care a devenit aproape "urma" Romaniei, lucrurile trebuie sa se schimbe.
Aici, in orasul Braila, noi tinerii, cu spiritul si nu neaparat cu varsta, trebuie sa avem o altfel de atitudine. Sa ne unim, sa ne sfatuim, sa colaboram si cand va veni momentul, sa alegem ceea ce ne reprezinta, ceea ce face parte din noi, ceea ce ne reda demnitatea si mandria de a fi braileni !
Va rog sa nu uitati ca de data asta trebuie sa fie ALTFEL!

                                                      scris de Eduard Puiu

Un comentariu:

  1. Dupa parerea mea,oamenii sunt niste piese intr-un joc numit viatza.Suntem manipulati de putere,de lucruri inventate pentru a ne diferentia unii de altii.Nimeni nu mai are puterea de a abuza de categoria sociala din care face parte,aceasta categorie care ii pune pe unii in varful piramidei,glorificandu-i pentru reusitele lor de-a lungul vietii, reusite dobandite prin mijloace oneste, iar pe altii ii arunca an mizeria lăsata in urma de unele persoane.Putem fi regi,imparati, presedinti,preoti,doctori,comercianti sau simpli muncitori,toti avem acelasi inceput si acelasi sfarsit.In viitor speram cu totii sa ne putem duce la somn cu increderea ca va exista un viitor mai bun,dar pentru acest lucru este nevoie de un colectiv unit, cat mai numeros si cu multa putere de munca pt k ,doar noi tinerii putem schimba ceva in lumea aceasta...Este nevoie de multa rabdare si ambitie si cu sigurantza lucrurile se vor schimba in bine:)...

    RăspundețiȘtergere