Sigla TNL

Sigla TNL

marți, 7 iunie 2011

AI O SINGURĂ INIMĂ. RESPECT-O!

      PNL Brăila a încheiat, sâmbătă, campania „Ai o singură inimă. Respect-o!”. Proiectul a fost iniţiat şi coordonat de doctorul Bogdan Minescu, vicepreşedinte PNL Brăila şi consilier judeţean.
     
    Pe parcursul derulării acţiunii, liberalii brăileni au amplasat (atât în municipiu, cât şi în judeţ), corturi în care cetăţenilor le-a fost verificată tensiunea cardiovasculară. De asemenea, brăilenii au primit broşuri din care au aflat ce trebuie să facă pentru a avea o inimă sănătoasă. 

   “Principalii patru factori de risc cardiovascular sunt: fumatul, hipertensiunea arterială, hipercolesterolemia şi diabetul. Dacă o persoană are 3 sau 4 dintre aceşti factori, trebuie să solicite imediat tratament conform ghidurilor internaţionale. Aş mai vrea doar să amintesc care sunt factorii de risc modificabili, adică cei ce ţin de stilul de viaţă: fumatul, sedentarismul, consumul excesiv de alcool, alimentaţia bogată în grăsimi animale, suprasolicitarea psihică”, spunea doctorul Minescu la începutul campaniei.

     Sâmbătă, în Parcul Monument, liberalii brăileni au organizat „Crosul Inimii”, acţiune la care s-au înscris aproximativ 150 de persoane. La finalul întrecerii, Eduard Ţuparu a trecut primul linia de sosire, podiumul fiind completat de Costin Alexandru Petcu (locul 2) şi Cătălin George Dumitru (locul 3).
     Pe lângă o frumoasă cupă şi o diplomă, învingătorul a fost recompensat de organizatori şi cu o excursie de un week-end în Bulgaria. Ocupantul locului secund va pleca şi el într-un week-end la mare (dar în România), în timpul ce alergătorul sosit al treilea va merge la munte.

   „Crosul nu a reprezentat o competiţie sportivă în sine, ci o modalitate de a conştientiza populaţia de riscurile la care este supusă dacă nu se îngrijeşte de propria sănătate. Din punctul nostru de vedere, fiecare participant a fost un învingător prin faptul că a înţeles că a face mişcare reprezintă un câştig pentru sănătatea proprie. Le mulţumim tuturor celor care au participat în aceste săptămâni la campania derulată de noi şi sperăm că sfaturile primite de la specialiştii noştri le vor fi de folos”, a declarat Cătălin Boboc, preşedintele PNL Brăila.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu