Sigla TNL

Sigla TNL

miercuri, 26 ianuarie 2011

Tinerii liberali braileni comemoreaza Ziua Internationala a Holocaustului



Tineretul Liberal Brailean invita joi, 27 ianuarie 2011, la ora 15.00, pe toti tinerii din Organizatia TNL Braila, pe prietenii acestora, dar si pe toti cei interesati, la Comemorarea Victimelor Holocaustului.

Actiunea este organizata de Comunitatea Evreilor din Braila, in parteneriat cu Tineretul National Liberal Braila si se va tine la Sinagoga din Strada Petru Maior.

Intalnirea tinerilor liberali va avea initial loc la sediul PNL Braila, la ora 14.50, pentru a ne deplasa apoi 200 de metri inspre Sinagoga situata pe aceeasi strada. 

Adunarea Generala a Organizatiei Natiunilor Unite (ONU) a stabilit, in 2005, pe 27 ianuarie a fiecarui an, Ziua Internationala de Comemorare a Victimelor Holocaustului, data la care sunt comemorati cei sase milioane de evrei si alte victime ale Holocaustului din timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial.

De asemenea, Ziua Holocaustului se comemoreaza in Romania pe data de 9 octombrie.

Articol publicat de Arsene Cosmin Madalin 

3 comentarii:

  1. 27 ianuarie este declarata Ziua Internaţionala de Comemorare a victimelor Holocaustului.In urma cu 65 de ani,armata sovietica elibera ultimii detinuti din lagarul de concentrare de la Auschwitz,unde au fost omorati peste 1 milion de oameni....O ZI CARE MERITA CELEBRATA:)

    RăspundețiȘtergere
  2. Marcarea acestui moment reprezintă doar unul dintre eforturile societăţii româneşti de a menţine vie memoria victimelor Holocaustului şi de a preveni, prin asumarea lucidă a rănilor trecutului şi educarea tinerei generaţii în spiritul înţelegerii şi respectului faţă de celălalt, reeditarea crimelor şi persecuţiilor animate de ură şi intoleranţă.

    RăspundețiȘtergere
  3. Pacat de conditiile in care s-a desfasurat comemorarea dar in ciuda lor din cate am auzit intradevar a fost un moment de neuitat.. nu?:)))
    poop BRAVO!

    RăspundețiȘtergere